Čestitke za godišnjicu braka

Čestitke za godišnjicu braka

Imate nekoga u porodici, među prijateljima, a bliži se godišnjica braka? Uz adekvatan poklon, ide i adekvatna čestitka i ne morate biti posebno daroviti za sastavljanje čestitki, jer smo ih mi pripremili za vas! Najlepše čestitke koje biste ispisali svojim prijateljima, rođacima, poznanicima povodom godišnjice sklapanja braka – nalaze se baš u ovom tekstu!

 

 • Brak, kruna ljubavi ili institucija? Avantura za ceo život ili ropstvo? Mnogo je oprečnih mišljenja, ali najvažnije što treba da postoji u svakom braku, čime smo se mi na blogu vodili jesu SREĆA i PRIJATELJSTVO

 

 • Benjamin Franklin je govorio da dokle god ima brakova bez ljubavi, biće i ljubavi bez brakova. Mi se nadamo da je na svetu više brakova sa ljubavi, nego bez, jer kao što je Duško Radović u svoje vreme rekao – oni koji se vole, ne bi trebalo da rade ništa drugo, osim da se vole, tako i mi mislimo.

 

 • Ako imate prijatelje kojima je to prva godišnjica braka, onda biste mogli da im poručite ovako nešto:

 

 • Pre tačno godinu dana izgovorili ste oboje svoje veliko sudbonosno DA, neka vas sreća na dalje prati, baš kao što vas je pratila i tog dana, a ljubav veže kao što vas je i tog dana zauvek vezala. Srećna vam prva godišnjica!
 • Vreme koje provodite zajedno neka vam bude što lepše, a vreme kada niste zajedno, neka vam prolazi što brže. A danas, danas proslavite kao pre godinu dana, ali neka vam ljubav bude sve jača i jača iz dana u dan! Srećna godišnjica!
 • Danas se sećate šta je bilo pre godinu dana, s osmehom na licu prepričavate taj dan, kada ste stali na ludi kamen, ali, setite se i svega onoga od pre, što vas je do ludog kamena i dovelo, a kada to kažem, mislim na lepe zajedničke trenutke sreće i želim ih da ih udvostručavate iz godine u godinu!
 • Najlepša je prva godina braka, a ja vam želim da vam svaka sledeća bude kao ta prva! Srećna godišnjica!
 • Krunisali ste svoju ljubav brakom, ali ne zaboravite da na tu krunu iz dana u dan, iz godine u godinu jednim dragim kamenom više obogatite! Srećna vam godišnjica, najdraži moji!
 • Niste se ni okrenuli, a već je godina prošla, zato vam želim da sve ide lako i proleće kao prva godišnjica, ali oni najlepši trenuci, trenuci ljubavi i sreće neka vam traju večno!

 • To je nešto što bismo mi napisali svojim dragim prijateljima koji imaju prvi jubilej, namerno smo ih izdvojili, jer mislimo da sve ima neku svoju simboliku i neko svoje znčenje, znate ono, uvek se nekako proslavljaju određeni brojevi, kao prvi i osamnaesti rođendan, deset godina braka, dvadeset, pa na dalje. Međutim, to ne znači da ostale godišnjice manje vrede, naprotiv i brak se može uporediti sa vinom, što duže traje, to je sve bolji. Evo nekih čestitki za bilo koju godišnjicu braka:
 • Dobar brak daje krila, a loš okove, a ja vam želim srećnu godišnjicu braka sa željom da se u braku uvek osećate slobodno, ispunjeno i da vas krila ljubavi uvek nose visoko!
 • Ako postoji nešto važnije od ljubavi u braku, onda je to prijateljstvo. Bez prijateljstva među supružnicima nema ni istinske ljubavi, zato vam želim da u godinama koje vas čekaju i koje su pred vama prvenstveno negujete svoje prijateljstvo, jer će samo tako i ljubav biti veća. Srećna vam godišnjica braka! 😊
 • Poštujte jedno drugo, podržavajte se međusobno, budite najbolji prijatelji, budite strastveni ljubavnici i nikada ne zaboravite koliko je lepo kad imate jedno drugo! Srećna godišnjica braka, dragi naši!
 • Ako između dva supružnika postoji ljubav, a manjka prijateljstvo, onda treba poraditi na tom prijateljstvu, jer gde ima prijateljstva, ima i ljubavi. Srećna godišnjica braka!
 • Kažu da ljubav u braku počne da bledi, a vi ste dokaz da to uopšte nije tako, zato vam želim da uvek budete i ostane skladni kao i do sada, da se uvek volite i štitite! Neka vam je srećna godišnjica braka!
 • Od momenta kada ste rekli DA pa sve do sada, pokazujete svima nama u vašoj okolini kako izgleda prava ljubav, kako to izgleda kad čovek voli ženu i kada žena voli muža. Primer ste veze koja traje, odoleva svim neprilikama i vremenu, primer ste staloženosti i skladnosti, primer ste kako treba da izgleda ljubav i kako treba da izgleda brak. Poželeli bismo svima da imaju ono što vi imate, a vama želimo da tako i ostane!

 

A ako više volite jednostavnost, onda su ovo prave čestitke za vas:

 • Dragi naši prijatelji, još jedna godina je iza vas, a vaša ljubav ne bledi i iz dana u dan je sve veća. Još mnogo lepih godina neka bude pred vama, želimo vam srećnu godišnjicu braka!
 • Povodom vašeg malog jubileja želeli bismo vam da udvostručite pare, utrostručite sreću, učetvorostručite zdravlje i upetrostručite ljubav! Srećno vam bilo!
 • Nek vam sunce sija, nek vam ljubav cveta, nek vam brak i dalje prija, srećna godišnjica braka!
 • Našim najdražima povodom godišnjice braka želimo da poručimo da uvek budu nasmejani jedno pored drugog  i da ih uvek štiti i greje njihova ljubav! Srećno vam bilo!

 

 • Za sam kraj smo ostavili one posebne, za posebne jubileje, a to su srebrna i zlatna svadba. Verovatno ste već čuli da se četvrt veka u braku naziva i srebrnom svadbom, dok je zlatna svadba čak 50 godina braka i sigurno ima onih čiji roditelji ili bake i deke proslavčjaju baš ovaj jubilej!

Evo kako da sastavite čestitke za te prilike:

Vaša ljubav sjajnija od ovih srebrnih godina primer je iskrene, velike i trajne ljubavi. Vaša ljubav sija u tami kao svetionik u nedaćama, vaša ljubav obasjava sve puteve. Neka tako, uvek i zauvek ostane. Srećnih vam bilo 25 godina braka!

Ili

Zlatnim ste slovima ispisivali zajedničku knjigu svoje ljubavi

 

 

 

Leave a Reply