Najlepše poruke za odlazak u penziju

Najlepše poruke za odlazak u penziju

Tokom čitavog svog života čovek nešto radi i svakoga trenutka bori se za sebe i za svoju porodicu. U toj borbi čovek mora da sačuva svoje interese i da pronađe adekvatan posao koji bi mu obezbedio egzistenciju. Svaki čovek mora nešto korisno da radi kako bi zaradio određenu svotu novca kojom će da finansira svoj život. U ovom savremenom dobu novac igra veoma bitnu ulogu i bez njega se ne može živeti, jednostavno, novac je postao svakodnevna ljudska potreba. Radni vek čoveka je prilično dug i svaki čovek mašta o danu kada će svemu doći kraj, svaki čovek mašta o svom odlasku u penziju. Ukoliko želite da vašoj dragoj osobi napišete poruku za odlazak u penziju možete iskoristiti neku od navedenih:

SMS poruke za odlazak u penziju

 • Dragi moj prijatelju, čitavog svog života si vredno i marljivo radio i napokon je došao dan kada možeš da zaboraviš na sve i prepustiš se uživanju. Svi plodovi tvoga rada sada su u tvojim rukama, pred tobom su lepi i bezbrižni penzionerski dani i želim ti da ih provodiš u zdravlju i veselju. Neka tvoj život od ovoga dana bude puno lepši i vedriji, od sveg srca ti želim srećan odlazak u penziju.
 • Oduvek si bio osoba koja je bila u potpunosti predana svom radu, oduvek si bio perfekcionista i voleo si svoj posao. Jako je lepo kada čovek svoj posao radi maksimalno dobro i kvalitetno i kada na neki način na tom poslu ostavlja svoje srce i svoju dušu. Zbog svega toga ostaćeš upamćen kao najbolji radnik koji je davao sve svoje zarad svog posla i zbog svega toga zaslužuješ ogromno poštovanje. Neka tvoja penzija bude srećna i dugovečna, želim ti da se lepo odmoriš i da zaboraviš na sve što je bilo loše. Iskreno ti želim srećan odlazak u penziju.
 • Druže moj, čovek mora da radi kako bi preživeo i kako bi sebi obezbedio iole mirnu i spokojnu starost. Mladost ne može da traje večno i ona je prolazna, kao i sve ostalo u životu i zbog toga čovek mora na vreme da misli o nekim stvarima. Tvoj posao nije bio nimalo lak i svakoga dana si se borio sa raznoraznim problemima. Trebalo je puno truda i odricanja da se izdrži sve to, ali sada je svemu došao kraj i pred tobom su mirniji i opušteniji dani. Neka tvoji penzionerski dani budu puni sreće i neka te svuda prati lepo raspoloženje. Želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Kada čovek radi oseća se mnogo bolje i u sebi nosi neku nadu, rad veoma utiče na čovekovo raspoloženje i osećaj korisnosti je veoma bitan za svakog pojedinca. Čovek koji čitavog svog života nije radio ništa, u sebi nosi jednu ogromnu prazninu koja se ne može nikako zanemariti. Kažu da je rad stvorio čoveka i ta činjenica je u velikoj meri tačna, ali vremenom dođu dani kada čovek ne može više da radi, ti dani se zovu penzionerski dani i veoma mi je drago što su oni pokucali na tvoja vrata. Želim ti puno lepih penzionerskih trenutaka, neka tvoj budući život bude prijatan i lep. Želim ti srećan odlazak u penziju!
 • Jedini moj druže, veliki je uspeš što si uspeo da svoj radni vek krunišeš penzijom, odlazak u penziju je zaista jedna velika stvar koja je vredna svakog poštovanja i svake pohvale. Imaš potpuno pravo da uživaš u svojoj penziji, sve to si zaslužio i pošteno zaradio. Uvek imaj u sećanju dane u kojima si radio i žrtvovao sve svoje kako bi posao bio obavljen, neka ti dani budu tvoja motivacija i neka te uspomene greju tvoje srce. Sada možeš da se posvetiš svim drugim stvarima koje voliš, želim ti da svoje slobodno vreme prilagodiš sebi i svojim željama. Srećan ti odlazak u penziju.
 • Život bez posla može biti jako dosadan i naporan, ali ponekada je potrebno da se čovek od svega odmori i da zaboravi na sve. Još od malih nogu ti si počeo da radiš i da zarađuješ za život, sve te godine rada donele su ti nešto lepo, nešto što će krasiti tvoje dane starosti. To nešto zove se penzija i neka ti upravo ona uvek pruža sigurnost i stabilnost. Želim ti da uvek budeš bezbrižan i  ponosan penzioner, neka ti je srećan odlazak u penziju.
 • Prijatelju moj jedini, dugo si čekao ovaj dan, dugo si čekao da dođe trenutak kada će svi tvoji poslovi biti završeni. Ovoga dana tvoja štafeta rada prešla je u neke druge ruke koje su pune mladosti i optimizma. Sve to je deo jedne normalne pojave koja se zove smena generacije, jednostavno, vreme je učinilo svoje i mi tu ništa ne možemo da uradimo. Jedino što možeš da uradiš jeste da se raduješ i da uživaš u svojoj penziji, ona je nagrada za tvoj trud i rad, ona ti donosi finansijsku i moralnu stabilnost. Neka ti ovi dani pruže priliku da uradiš sve ono što si godinama želeo, potrudi se da ti svaki dan bude što lepši, želim ti srećan odlazak u penziju!
 • Život je dovoljno dug i čovek može da ostvari sve svoje želje i snove, važno je samo da čovek duboko u svojoj svesti i u svom srcu čuva te želje i te snove. Sada, kada si otišao u penziju, imaš puno vremena da se posvetiš sebi i svojoj porodici i da uradiš sve ono što nisi mogao dok si radio. Znam da će ti biti teško da se navikneš na sve promene koje ti donosi penzija, ali sve će vremenom doći na svoje mesto i sve će biti kako treba. Ne očajavaj i ne budi tužan, budi srećan i svoju radost deli sa svima. Želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Prijatelju moj, čovek je čovek, bez obzira koliko ima godina i bez obzira da li on nešto radi ili ne. Nemaš nikakvog razloga za brigu, tokom čitavog svog života radio si pošteno i predano i uvek si bio primeran i odgovoran radnik. Godine su prošle i došlo je vreme kada se mora staviti tačka na sve ono što je iza tebe. To što je iza tebe neka tu i ostane, pred tobom je još puno divnih dana, pred tobom su dani koji će biti u znaku tvoje penzija. Želim da spokoj uvek bude u tvojoj duši, želim da uvek budeš veseo i razdragan penzioner. Srećan ti odlazak u penziju.

Lepe poruke za odlazak u penziju

 • Penzija je nešto što je u suštini veoma lepo, penzija predstavlja mir, sigurnost i spokoj, penzija je reč koja može ulepšati život čoveka koji se približava svojoj starosti. Penzije se čovek ne treba stideti, naprotiv, penzija treba da bude ponos svakog čoveka koji je u svom životu nešto radio i bio deo nekog poslovnog sistema. Iza tebe ostali su samo uspešni rezultati rada i sve to govori da si ti svoj posao obavljao na najbolji mogući način. U to ime, neka tvoji penzionerski dani budu savršeno lepi, želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Druže moj, tvoj odlazak u penziju je jedan veliki povod za slavlje, tvoj odlazak u penziju se treba proslaviti i prikladno obeležiti. U životu se samo jednom odlazi u penziju i taj događaj mora da bude veličanstven u svakom smislu i u svakom pogledu. Želim ti da zaboraviš na sve loše trenutke koji su se dogodili tokom tvog radnog veka, želim ti da što pre pronađeš mir i spokoj u svojoj penziji. Neka tvoji srećni dani traju beskonačno dugo, želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Verujem da si tokom svog dugogodišnjeg rada bio milion puta u nekim bezizlaznim situacijama koje su te brinule i koje su narušavale tvoju sreću. Sada slobodno možeš da odahneš i da svemu tome okreneš leđa. Došao je kraj svim tvojim mukama, rad je sišao sa tvoje životne pozornice i zauvek napustio tu scenu. Na pozornicu stupila je penzija i želim da ti ona u budućnosti odigra puno lepih i interesantnih dramskih komada. Želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Druže moj mili, neka u tvojim mislima bude samo jedna reč, ta reč zove se sreća i ti je itekako zaslužuješ. Zaslužio si da se odmoriš od napornog i mukotrpnog rada, zaslužio si mirnu starost bez ikakvih briga i problema. Tokom svog života kao lav borio si se za sve to i ovoga dana možeš slobodno da kažeš sebi da si uspeo u svemu. Tvoj rad nije bio uzaludan, tvoj rad doneo ti je penziju i sa njom puno lepih dana. Želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Penzija je početak jednog novog i lepšeg života, godine zaista nisu važne, čovek može podjednako da uživa i kada je mlad i kada je malo stariji. Važno je da se čovek oseća lepo i da je njegov duh mlad i pozitivan, godine su samo nesrazmerne brojke koje bespotrebno uzurpiraju čoveka. Želim da u tvojim budućim danima doživiš vrhunac svoje životne sreće, neka ti dani budu puni harmonije i elegancije. Želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Dragi moj prijatelju, svako od nas mora da doživi svoju starost, svako od nas dođe u određene godine u kojima se umanjuju radne sposobnosti i u kojima nam sve postaje nekako teže i napornije. Ali, sve to može da bude lepše i prijatnije ukoliko čovek na sve to gleda sa vedrije strane. Ništa u životu ne može da bude u potpunosti loše i nepodnošljivo, sve ima svoju lepšu stranu, pa tako i penzija. Želim ti da zajedno sa svojom porodicom uživaš u blagodetima svoje penzije, neka vaša zajednička radost večno traje. Želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Tvoje radno mesto bilo je veoma odgovrno i u svakom trenutku od tebe se tražilo da budeš razuman i trezven i da svaka tvoja odluka bude mudra i promišljena. Samo jedan pogrešan korak bio bi dovoljan da ceo posao propadne i da sve krene putevima koji vode ka propasti. Ti si jedan veoma uspešan čovek koji je vrhunski obavaljao svoj posao i koji zaslužuje sve nagrade i pohvale za to. Neka tvoja penzija bude orden za sve tvoje zasluge i neka ti ona na neki način odaje zahvalnost za tvoj trud i rad. Želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Mili moj prijatelju, nije svejedno kada čovek dođe do nekih zrelih godina koje sa sobom nose puno promena. Sa svim tim promenama čovek mora da se bori hrabro i ne treba da o tome puno brine. Sve to se dešava mimo naše volje i čovek je u svemu tome apsolutno nemoćan. Iz svega toga čovek mora da izvuče određeni napredak i boljitak, ukoliko to ne uradi njegov život će se pretvoriti u pakao. Želim ti da u budućim penzionerskim danima pronađeš nešto što će ti davati povoda da budeš radostan i zadovoljan sobom i svojim životom, želim ti srećan odlazak u penziju.
 • Sve što imaš u životu stvorio si pomoću svog rada, to jest pomoću svojih deset vrednih prstiju. Poznajem te veoma dobro i uvek mogu da potvrdim da si ti jedna veoma vredna osoba koja poštuje rad i prema njemu gaji jedan veoma lep odnos. Rad je najveći čovekov prioritet, čovek pomoću rada može da ispolji sebe i svoju ličnost, u radu se može videti čovekov karakter, rad je odraz ljudske sposobnosti. Želim da ti slobodni dani budu melem za dušu i srce, želim da uvek imaš apsolutni mir i spokoj. Neka ti je srećan odlazak u penziju.
 • Najdraži moj prijatelju, današnji dan obeležio je kraj jednog razdoblja koje je u velikoj meri obeležilo tvoj život. U životu sve prolazi i vreme se nemože vratiti unazad, čovek mora da se okreće ka svojoj budućnosti i da se nada da će mu novi dani biti bolji i lepši. Uveren sam da će ti biti lepo u penziji i da će upravo ti dani biti najlepši dani u tvom životu. Od sveg srca ti želim srećan odlazak u penziju!

Takođe možete pročitati:

No Responses

Leave a Reply