Najlepši stihovi za mamu

Stihovi za mamu

Svaki čovek gaji izvesna osećanja prema osobi koja mu je podarila život i koja je uvek bila tu uz njega. Ta osećanja su veoma povezana sa ljudskim instiktom, ali pre svega ona su veoma nežna i emotivna. Majka je osoba sa kojom smo povezani od svojih prvih trenutaka, njena ljubav je uvek tu uz nas bez obzira gde se mi nalazimo. Njena ljubav je nešto što nas zauvek veže za nju, jačina te ljubavi ruši sve moguće barijere.

1) Ti si moja majka i veoma sam ponosan na to. Veoma sam ti zahvalan na svemu što si uradila za mene. Uvek si bila uz mene i pružala mi ljubav koja mi je bila neophodna. Želim da sve trenutke ovoga sveta provedeš u lepom i toplom raspoloženju, jer to itekako zaslužuješ, mila moja mati. Od sveg srca ti poklanjam ove stihove:

Kao što je ruža najlepši cvet,

Tako je najlepša moja mati,

Neka bude tvoj čitav svet,

Svu radost tebi ću dati.

2) Mila moja majko, trenuci koje provodim sa tobom predstavljaju pravi raj za moju dušu. Jednostavno, kraj tebe je svaki trenutak ispunjen na pravi način. Svaka tvoja reč za mene je od izuzetnog značaja, tvoji saveti su uvek bili rešenje za sve moje probleme. Kad sam pored tebe osećam se bezbrižno i spokojno, zbog toga sam hteo da ti napišem ove stihove:

Pored tebe sam tako spokojan,

Život se pretvara u miran san,

Nežno me miluje tvoja toplina,

Budi uvek majko uz svoga sina.

3) Oduvek imam potrebu da ti kažem koliko mi zapravo značiš u životu. Ti si moja podrška u svemu, oslonac za svaku moju odluku, saveznik u svakoj životnoj borbi. Ne mogu rečima opisati koliko te volim, ti si za mene najdraža osoba na svetu. Još od malih nogu je naša povezanost bila velika i iskreno želim da to zauvek tako ostane. Pravo mi je zadovoljstvo da ti pokažem ove stihove koje zam napisao za tebe:

Kao sunce ti me obasjavaš,

Svu ljubav meni predaš,

Želim za sve da ti se odužim,

I da našu ljubav produžim.

 

Uvek si bila topla i iskrena,

Jednom rečju divna žena,

Za mene si uvek najbolja na svetu,

Tebi bih poklonio čitavu planetu.

4) Moj život bio je u tvojim rukama, ti si odlučila da mi podariš život i pružila mi sve što jedna majka može da pruži detetu. Nerazdvojivi smo još od prvog viđenja, našim venama teče ista krv, ti i ja smo kao jedno biće. Ti si ulepšala moj život i svakog trenutka mi daješ energiju i snagu koja mi je neophodna. Sve svoje emocije koje gajim prema tebi pretočio sam u ove stihove:

Ti si moj život, moje sve,

Miluju me nežno te ruke dve,

Od ljubavi srce mi se topi,

Od zagrljaja tvojih duša se istopi.

 

Najviše volim kada si kraj mene,

Kada si daleko moja duša uvene,

Želim ti da nikada ne budeš sama,

Za mene ćeš uvek biti najbolja mama.

5) Koliko god mi je teško, uvek si tu da mi pružiš utehu i u svakom trenutku umeš da pronađeš reč koja ume da umiri čoveka. Tvoja posvećenost meni oduvek je bila nešto od neprocenjive vrednosti za mene, ništa ne može da se uporedi sa pravom majčinskom toplinom. Sve tvoje delila si sa mnom i nikada nisi dozvolila da mi bilo šta kvari radost i sreću. Zbog toga želim da ti ulepšam vreme koje je pred tobom ovim stihovima:

Ti si sve što na svetu imam,

Sve što mogu želim tebi da dam,

Ti zaslužuješ pravu radost i sreću,

Zaboriviti na tebe nikada neću.

 

Uvek biću tu da pomognem tebi,

Kad pomažem tebi, pomažem i sebi,

U našim grudima lupa srce jedno,

Sve tvoje meni je veoma vredno.

6) Najlepše trenutke svog detinjstva proveo sam u tvom društvu, oduvek mi je prijalo da se družim sa tobom. Sve moje igre delio sam sa tobom, ti si na njih gledala isto kao i ja, očima deteta. To je nešto što me je uvek oduševljavalo, oduvek si bila iskrena prema meni i nikada nisi pravila razlike među nama. Naš odnos je uvek bio na veoma visokom nivou i voleo bih da to uvek tako bude. Nadam se da će ti se svideti stihovi koji su namenjeni tebi:

Ti si moja jedina i najbolja mama,

Lepa i čestita, prava dama,

Želim da uvek budeš sa mnom,

Bez tebe naša kuća nije dom.

 

U životu želim ti samo sreću,

Prema tebi zao nikada biti neću,

Jer ti si najbolja osoba koja postoji,

Uvek su mi dragi zagrljaji tvoji.

7) Sve što imam da ti kažem jeste da te beskrajno volim i da si ti osoba koja mi jako znači. Sve ostalo je stvarno suvišno, najvažnije je da veza između nas zauvek ostane tako čvrsta i jaka. Uvek ću biti tu uz tebe kada ti je potrebna pomoć, potrudiću se da ti ulepšam život i pružim sve što je u mojoj mogućnosti. Reči i osećanja izašli su iz mene i otelotvorili su se u ovim stihovima:

Bitno je samo da smo zajedno,

Sve ostalo je suvišno zaista,

Bez tebe bih odavno dotako dno,

Kad si sa mnom, moj osmeh blista.

 

Život je nezamisliv bez tebe,

Ništa nije tako kao što je bilo,

Pružila si mi ljubav, dala sebe,

Mom srcu je beskrajno milo.

8) Bez tebe sve je nekako prazno i mračno, ali kada se ti pojaviš, radost buja iz svih ćoškova. To mi samo govori koliko je tvoja pojava važna za moj život, ti se me rodila i podarila mi život i beskrajno sam ti zahvalan na tome. Ništa ne može biti važnije od ljubavi između majke i deteta, to je nešto najlepše i najčistije što može da postoji na svetu. Svu ljubav prema tebi, jedina moja mati, stavio sam u ove stihove:

Ti su ukras nažih života,

Moja mama, mila i draga,

Puno te volim i nije me sramota,

Ti si moj život, moja snaga.

 

Želim da ti život ulepšam,

Da ti sve lepote sveta predam,

Ne volim da budem sam,

Svoje vreme želim tebi da dam.

Stihovi mami za rođendan

1) Neka ti ovaj dan bude najsrećniji u životu, jer si ti to itekako zaslužila. Želim ti još puno lepih i srećnih trenutaka koje ćeš provesti u lepom raspoloženju. Uvek budi vesela i nasmejana i nikada ne dozvoli da ti tuga pokuca na vrata. Od sveg srca ti čestitam rođendan, ali ovoga puta sam to želeo da ukrasim ovim stihovima:

Puno sreće, zdravlja i veselja,

To je jedina moja želja,

Neka ti život bude kao najlepši san,

Od srca ti mama čestitam rođendan!

2) Život nam savkodnevno donosi brojne izazove u kojima moramo pokazati svoju najbolju stranu, svoje najplemenitije sposobnosti. Ali, najvažnije je da čovek u tom životnom putu pronađe sebe i ono što ga čini srećnim. Izuzetno mi je drago što si tu kraj mene i što mi svaki dan činiš posebnim. Ti si moja majka i tvoja ljubav je meni jako značajna i potrebna. Neka ti se sve želje ispune, želim ti sve najbolje, jedina moja mati. Ove stihove sam napisao da tebi čestitam rođendan:

Neka ovaj dan bude najlepši na svetu,

Važno je samo da ljubav cveta,

Tebi bih poklonio čitavu planetu,

U moj poklon stavio bi pola sveta.

 

Ali, za tebe sve je to malo,

Nije važno, neka traje veselje,

Jedno pile nešto mi je šaputalo,

Ono mi je reklo sve tvoje želje.

 

Pokušaću snagom svojom celom,

Da ispunim sve želje tvoje,

Trudiću se celim svojim telom,

Skinuću zvezde sa nebe, daću sve svoje.

 

Samo jedno ti iskreno želim,

Neka ti bude lepo svaki dan,

Želim sa tebe sve da podelim,

Srećan ti mama rođendan!

3) U životu postoji hiljadu različitih puteva, ali treba pronaći onaj koji je najbliži nama i našim osećanjima. Sve što nam je potrebno jeste da verujemo u sebe i svoje snove, sve ostalo nije u našim rukama. Želim da ti se zahvalim što si me odgajila i izvela na pravi put, zadovoljstvo je imati majku kao što si ti. Svaki tvoj pogled zrači toplinom koju samo majčinska ljubav može da priušti. Neka ti se sve želje i snovi ostvare, ovim stihovima želim da ti čestitam rođendan!

U meni vladaju lepi osećaji,

Za mene je poseban ovan dan,

Želim da se ostvare svi snovi tvoji,

Neka ti je majko srećan rođendan!

4) Kada si tužna i kada patiš, znaj da kraj sebe uvek imaš nekoga ko će ti pružiti ruku i ko će uvek biti tu uz tebe bilo šta da se desi. Ti si moja majka i to će uvek tako biti, sve ostalo je nevažno. Kao što si ti brinula o meni, tako ću ja dati sve od sebe da pomognem tebi. Tvoja majčinska ljubav me je uvek mi je veoma značila i zbog toga želim da naš odnos bude uvek ovako idiličan. Neka ti život bude kao u bajci, želim ti sve najlepše, mati moja draga. Ovim stihovima hteo sam da ti saopštim svoju rođendansku čestitku:

Uvek postoji razlog za osmeh,

Sa svojih vrata oteraj tugu,

Veruj mi plač je ogroman peh,

Osmehom možeš da dodirneš dugu.

 

Želim da osetiš kako je život lep,

I u tom trenutku mislećeš da je sve san,

Moći ćeš sunce da staviš u džep,

Neka ti je mama srećan rođendan!

5) Svakog trenutka treba uživati u životu, nikada nemoj da dozvoliš da ti vreme prolazi u nevažnim stvarima. Želim ti da svaku sekundu svog života ispuniš lepim i vedrim raspoložonjem, jer to je jedini način da olakšaš sebi život. Želim da znaš koliko mi zaista značiš, volim te najviše na svetu, najdraža moja majko. Neka ti ovaj dan bude najsrećniji u životu, ovim stihovima želim da ti čestitam rođendan:

Uvek si tu uz mene bila,

Kad sam srećan, a i kada sam tužan,

Volim te puno mati moja mila,

Želim ljubav da ti uzvratim, tebi sam to dužan.

 

Samo budu vesela i čila,

Neka ti život bude suncem obasjan,

Ti si moja dobra vila,

Srećan ti mama rođendan!

Stihovi mami za 8. Mart

1) Budi ponosna što si žena, neka svi znaju koliko značiš svima nama. Ti si moj izvor energije, moja motivacija i moj smisao života. Oduvek si bila oslonac u svakoj mojoj životnoj priči i i nikada nisi dozvolila da senka tuge padne na moje lice. Iskreno ti želim da ovaj praznik provedeš u lepom raspoloženju, čestitam ti putem ovih stihova:

Znaj da lepo biti žena,

Ponosna majka, prava dama,

Za nas stižu lepša vremena,

Želim ti da nikad ne budeš sama.

 

Uplovi u čarobni svet bajke,

Neka to bude snova start,

Veoma sam ponosan zbog svoje majke,

Od srca ti čestitam osmi Mart.

2) Došao je dan kada sa ponosom možeš da kažeš da si žena i da zaslužuješ svako moguće poštovanje. Uživaj u svemu što je pred tobom, pred tobom je puno lepih i srećnih trenutaka. Uvek si bila dobra i brižna majka i zaslušuješ sve što tvoje srce poželi. Želim svim snagama da ti se odužim za sve što si uradila za mene, volim te najviše na svetu, jedina moja mati. Želeo sam da ti čestitam praznik ovim stihovima:

Najvažnije je da si zadovoljna sobom,

Nikada nemoj za nečim tugovati,

Pravo je bogatstvo druženje sa tobom,

Sreća je tu, uvek ćemo s njom drugovati.

 

U toj igri koja se život zove,

Bori se hrabro, dušom celom,

Glas blagodeti neka te dozove,

Uživaj u svemu čitavim telom.

Pre svega, znaj da si ti pravi borac,

Kad sam uz tebe nikad neću biti sam,

Kada si sa nama, naš dom je dvorac,

Od srca ti osmi mart čestitam!

3) Neka ti misli budu uvek pozitivne i vedre, želim ti da ovaj praznik bude najlepši dan u tvome životu. Opusti se i uživaj u lepoj atmosferi, prepusti se atmosferi i neka te ritam nosi do visina zadovoljstva i uživanja. Čestitam ti praznik ovim stihovima:

Sve je lepo kad se uživa u nečemu,

Sve najlepše želim tebi da dam,

Neka te sreća prati u svemu,

Mojoj majci, osmi mart čestitam!

 

Slični članci:

 

Leave a Reply