Posvete za rodjendan – ideje, tekst, saveti

Posvete za rodjendan – ideje, tekst, saveti

Rodjendan je životni dogadjaj koji predstavlja deo ljudske svakodnevnice i kao takav ne može se zanemariti i izostaviti. Rodjendan je dan koji je jako važan za svakog čoveka, rodjendan je idealna prilika za druženje i zabavu. Kada je u pitanju čestitanje rodjendana, poželjno je da lično i direktno čestitate osobi koja slavi. Upravo taj način je najiskreniji i najtopliji. Ali, i pisanje rodjendanskih posveta se ne može izbaciti sa liste najboljih rešenja za rodjendansku čestitku. Pisanje posveta je nešto što je uvek aktuelno, nešto što nikada neće izgubiti svoj značaj i svoju vrednost. U posvetama se mogu smestiti emocije, u posvetama se mogu smestiti tople i srdačne reči. Veoma je lep osećaj napisati prelepu rodjendansku posvetu nekoj osobi, svaka rodjendanska posveta je čarobna i fantastična. Nekada, rodjendanske posvete pisale su se na nekom parčetu hartije i sve to izgledalo je jako lepo i tajanstveno. Današnje doba nam pruža mogućnost da sve to uradimo elektronoski, primenom digitalnih tehnologija. Bez obzira na sve to, rodjendanske posvete predstavljaju savršen vid komunikacije i apsolutno su prikladne, kada je u pitanju čestitanje rodjendana. U nastavku ovog teksta daćemo sve od sebe da vam bude jasnije kako se pišu rodjendanske posvete i čemu one zaista služe.

Pisanje i kreiranje rodjendnaskih posveta

Pisanje rodjendanskih posveta predstavlja jedan sasvim normalni i adekvatni stvaralački proces. Da bi rodjendanska posveta doživela svoj uspeh, neophodno je da ona bude napisana izrazito iskreno i od srca. Bez čistih i iskrenih emocija ne postoji dobra rodjendanska posveta, tj. čestitka. Emocije stvaraju lepotu u rečima, emocije oplemenjuju svaki tekst i upravo zbog njih rodjendanske posvete izgledaju i zvuče perfektno. U rodjendanskoj posveti čovek treba da napiše sve pozitivno o osobi koja slavi rodjendan. Rodjendanska posveta mora da bude vesela i mora da sadrži u sebi reči koje pozivaju na zabavu, druženje i veselje. Rodjendan je dan za sreću i upravo zbog toga rodjendanska posveta mora da odiše srećom. Takodje, rodjendanska posveta mora da sadrži i puno divnih motiva, rodjendanska posveta treba da predstavlja poruku mira, poruku sreće i blagostanja. Kada pišete rodjendansku posvetu, najvažnije je da slušate svoje srce, svoju dušu i svoj razum. Srce nikada ne laže, srce govori istinu i samo istinu, srce najbolje zna šta je to sreća. Trudite se da uvek pažljivo slušate vaš razum, čovek koji sluša svoj razum je zreo čovek i kao takav može da hrabro i odvažno da korača kroz život. Naravno, za pisanje je veoma važna inspiracija. Tačnije, inapiracija je neophodna i bez nje se ne može napisati apsolutno ništa. Inspiracija je ključ dobrog i uspešnog pisanja, inspiracija je suština svake ideje, svake misli. Inspiracija pomaže čoveku da svoje misli pretoči u reči i bez nje pisanje rodjendanskih posveta bilo suludo. Da bi ste dobili adekvatnu inspiraciju da napišete rodjendansku posvetu nekoj osobi, savetujemo vam da često mislite o njoj i o njenim karakteristikama. Ukoliko vam je ta osoba veoma draga i bliska, inspiracija će doæi sama od sebe i vaše reči će pretvoriti u savršenu čaroliju. Na primer, kada želite nekoj drugarici da napišete rodjendansku posvetu i nemate inspiraciju da to uradite, jedino rešenje je da detaljno razmišljate o njoj i o vašim zajedničkim trenucima. To će vam i te kako pomoći da iz svojih misli izvučete sve što je potrebno da se napiše jedna kvalitetna i dobra rodjendanska posveta.

Šta je još važno kada je u pitanju pisanje rodjendanakih posveta. Važno da je posveta bude stilski lepo napisana. Na taj način posveta će ostaviti veoma dobar utisak na osobu koja je bude čitala. Podrazumeva se da svaka rodjendanaka posveta mora da bude napisana u skladu sa svim gramatičkim i pravopisnim pravilima. Rečenice moraju biti jasne, precizne i koncizne. Poželjno je korišćenje odredjenih stilskih figura. Korišćenjem odredjenih stilskih figura, rodjendanska posveta može zvučati ozbiljno i svečano. Sve u svemu, rodjendanska posveta treba da predstavlja skup reči i rečenica pomoću kojih nekoj osobi želimo sve najbolje i najlepše u budućnosti i daljem životu. Verujte nam na reč, pisanje rodjendanskih posveta nije nešto se ne može savladati i naučiti. Sve je veoma prosto i jednostavno, dovoljno je samo da pratite naša uputstva. Ali, da bi vam bilo lakše, jednostavnije i pristupačnije, u nastavku ovog teksta ćemo vam navesti par adekvatnih primera.

Pisanje rodjendanskih posveta – primeri

Za početak, navešćemo vam par najkorišćenijih i najučestalijih primera, kada su rodjendanske posvete u pitanju. Ti primeri se odnose na rodjendanske posvete koje su namenjene najbližim članovima porodice. Evo kako to zaista izgleda:

1) Draga moja majko, ti si moje srce, moja životna toplina, obećavam ti da ćeš uvek biti srećna, sve dok kraj sebe imaš svog jedinog sina. Volim te puno, volim te iskreno, ti si sastavni deo mog bića, ti si moj život. Ponosim se i dičim što sam tvoj sin i što na tebe ličim. Presrećan sam što je došao tvoj divan dan i neka ti se život u budućnosti pretvori u najlepši i najdivniji san. Od sveg srca ti želim sve najbolje, neka ti je srećan rodjendan! Čestitam ti!

2) Mili moj oče, ti si mi pomogao da naučim sve o životu, ti si jedno nežno i dobroćudno biće, ti si moj heroj, moj junak. U svom srcu uvek ću čuvati sliku tvog lika, ti si za mene nešto posebno, ti si moj roditelj i volim te najviše na svetu. Niko me nije čuvao kao što si me čuvao ti, niko me nije pazio kao što si me pazio ti, sve u svemu, ti si najbolji otac koji postoji na ovoj planeti i zaista sam presrećan zbog te činjenice. Ovog dana želim da ti poklonim mnogo predivnih poklona, najiskrenije ti želim sreću i samo sreću u životu. Tvoj dragi sin ti čestita rodjendan!

3) Bato moj jedini, ti i ja smo dva bića koja dele jedno srce i jednu dušu. Ti i ja smo dva bića koja u životu dele sve i koja će uvek živeti u slozi. Veoma je lepo što naš odnos predstavlja pravi primer savršenog bratstva, veoma je lepo što te imam i što sa tobom mogu da podelim sve što me raduje, ali i sve što me muči. Nasmej se i budi svoj, opusti se i zapevaj, razmišljaj samo o lepim stvarima i poželi dobrodošlicu boljoj i srećnijoj budućnosti. Neka ti se u trenu ostvare sve rodjendanske želje i neka tvoje srce zna samo za veselje. Čestitam ti i želim srećan rodjendan!

4) Sestrice moja, dušo moja, ti si moja životna zvezda, ti si moja malena ptičica, ti si moja medena pčelica. Nikada neću dozvoliti da vidim suzu na tvom nežnom i lepom licu, ti si moja sestra i želim da se samo smeješ i da uvek budeš srećna. Sve tvoje meni više vredi i znači od života, u tvojim očima vidim svoj životu i svoju sreću. Uvek možeš računati na moju bratsku ljubav i podršku, vrata mog srca će za tebe uvek biti otvorena. Pred tobom je tvoj rodjendan i imaš hiljadu razloga da se osećaš lepo i ispunjeno. Naoružaj se osmehom i neka tvoje srce gori od sreće. Ljubi te tvoj brat i želi ti sve najbolje. Neka ti je srećan rodjendan!

5) Bakice moja mila, skoro čitavo svoje detinjstvo sam proveo kraj tebe, u tvom društvu i u tvom toplom zagrljaju. Ti si uvek bila pažljiva i osećajna prema meni i kraj tebe se nikada nisam osećao neugodno. Ti si veoma plemenita i dobra osoba, tvoje biće je prepuno vrlina, ti si baka koju bi svaki unuk poželeo za sebe. Ovog veselog i divnog dana imam ogromnu želju da te zagrlim i da ti iskreno i sradačno poželim najsjanije rodjendanske željice. Grli te i ljubi tvoj unuk, želim ti srećan rodjendan. Čestitam ti!

6) Voljeni moj deko, ti si u velikoj meri zaslužan za moje vaspitanje i od sveg srca ti se na tome zahvaljujem. Uspeo si da u meni probudiš pravog čoveka, koji poznaje iskrene emocije i koji takve emocije ceni, poštuje i čuva. Uspeo si da od nestašnog dečaka napraviš pravog heroja koji će se uvek hrabro boriti za sebe, svoj život i svoju sreću. Imam veliku potrebu da ti se na neki način odužim i to ću uraditi tako što ću ovog savršenog dana biti uz tebe. Ti si moj dekica i pravo mi je zadovoljstvo veseliti se i radovati sa tobom. Neka ti budući dani budu srećni, veseli i ugodni, čitavim svojim bićem ti želim srećan rodjendan!

Ovo su bili primeri rodjendanskih posveta koje se mogu vezati sa familiju, tj. porodicu. Sada, želimo da vam navedemo i nekoliko primera rodjendanskih posveta namenjenih ljubavnom partneru. Ipak, moramo priznati da je ljubav čudo, bez ljubavi ova priča ne bi bila ista. Evo tih primera:

1) Draga moja, srno moja, tvoje usne su vatrene, tvoje usne su medene, tvoje ruke su nežne, tvoje oči su prelepe. Ti si savršena devojka, ti si prava lepotica, ti si princeza koja je zarobljena u mom srcu, ti si moja ljubav jedina i prva. Nikada ti neću dozvoliti da odeš iz mog srca, ti si moja i samo moja. Volim te ljubavi, volim te dušo, volim te najviše na svetu. Danas je tvoj rodjendan i neka sve sile ovog sveta budu danas na tvoj strani i na strani tvoje sreće. Svim srcem ti čestitam rodjendan!

2) Mila moja, tvoje oči me uzbudjuju, tvoje reči me izludjuju, volim te od glave do pete, ti si savršenstvo ovog sveta, ove planete. Ne postoji devojka koja je lepša i sladja od tebe, ti si jedinstvena, ti si posebna, ti si moja. Kada osetim miris tvoj tada mogu da poletim, tvoja pojava me mami i opija, tvoja ljubav mi veoma prija. Želim da uvek budeš kraj mene, jer kad imam tebe, tada imam sve. Volim te do neba ljubavi i želim ti srećan rodjendan!

Kada smo već pomenuli ljubav, moramo da pomenemo i prijateljstvo. Prijateljstvo je veoma važno za svakog pojedinca i zbog toga ćemo vam navesti primer prijateljske rodjendanske posvete. Evo tog primera:

1) Prijatelju moj dragi i mili, ti i ja smo se uvek lepo družili i uvek smo zajedno srećni bili. Ti si pravi prijatelj, u svakom smislu te reči, ti predstavljaš osobu koja nikada neće izneveriti čoveka, ti predstavljaš osobu od poverenja. Družiti se sa tobom znači uživati u svemu, svaki naš zajednički trenutak pamtim po dobroj atmosferi i po dobrom raspoloženju. Ovog lepog dana želim da u vis podignem čašu, ovog lepog dana želim da zajedno slavimo i da se beskrajno radujemo. Neka tvoj rodjendan obeleži početak tvojih srećnih dana u životu, voli te tvoj prijatelj i od srca ti želi sve najlepše i najbolje. Neka ti je srećan rodjendan! Čestitam ti!

Posvete za rodjendan – male tajne velikih majstora

Kada govorimo o rodjendanskim posvetama i o pisanju istih, moramo spomenuti i pojedine stilske trikove, tj. “tajne”. Svako želi da napiše što lepšu, bolju i kreativniju rodjendansku posvetu, ali sve to je relativno nemoguće bez primene odredjenih veština. Upravo zbog toga ćemo vam otkriti jednu tajnu pisanja rodjendanskih posveta, jednu malu tajnu velikih majstora.

Ta tajna ogleda se u korišćenju rime, tj. stihova. Poezija predstavlja veoma dobar izbor, kada su u pitanju rodjendanske posvete, poezija je idealna za ispoljavnje emocija, poezija je idealna za sve. Jako je lepo kada nekoj osobi čestitate rodjendan pomoću rodjendanske posvete u obliku pesme. Rime bude najdublja i najiskrenija osećanje, stihovi su lek za dušu, stihovi miluju srce. Pesma je pravo čudo, pesma je pravi dar, napisati rodjendansku posvetu u vidu pesme, verujte nam na reč, prava je stvar.

Da bi znali kako to da uradite, navešćemo vam par primera. Evo kako izgleda kada se pomešaju stihovi sa osećanjima, evo par primera rodjendanskih posveta u stihu:

1)

Draga moja, mirisni moj cvete,

Ti si moja životna sudbina,

Sa tobom godine lete,

Ti me opijaš poput vina.

Želim ti puno uspeha i veselja,

Živeti život znači sanjati san,

Neka ti se ostvari svaka želja,

Srećan ti mila rodjendan!

2)

Prijatelju moj dragi, prijatelju moj mili,

Predajmo se prijateljstvu, najjačoj sili,

Neka naše drugarstvo bude naša snaga,

Neka naše drugarstvo otera svakog vraga.

Nasmej se i od sreće skoči,

Neka od radosti sijaju tvoje oči,

Danas je tvoj dan, divan dan,

Svim svojim srcem ti čestitam rodjendan!

Leave a Reply