Ljubavni citati – najlepši citati o ljubavi

Sadržaj

Dok je dečija ljubav tako čista i snažna, samo po sebi, ovo osećanje nije nimalo jednostavno. Posebno kada je reč o ljubavi među partnerima. Svi nam govore da treba da volimo, ali ne znaju da ponekad ume i da boli. Lek protiv ljubavi još nisu izmislili, ali kažu da pomaže zagrljaj. Ni lek za ljubav nećemo naći u apoteci, jer samo neiskvareno srce ume najjače da voli. Iako poneke liče jedna na drugu, svaka je posebna na svoj način. Prava je samo ona koja ne prolazi. Pravoj ljubavi vreme ne može ništa. Prava, kako kažu –  “godine ne broji”. I na kraju, prava ljubav je za ceo život, sve ostalo je iluzija.

Ljubavni citati:

 1. Volim te kao zemlja kišu, kao zeka šargarepu. Volim te kao Sunce dan i kao Mesec noć. Volim te kao nebo zvezde, i sve tako redom.
 2. Od kada sam te srela dušu si mi opio. Znala sam da ćeš biti neko moj. Moje nebo, moje Sunce, moje sve.
 3. Volim te i ti to vrlo dobro znaš. Danas, sutra i do kraja života, dok nas smrt ne rastavi, voleću te, ne zaboravi!
 4. Jedina moja, ti što nasmejati umeš, ti što uvek razumeš, ti što grliš najjače, što ljubiš da duša ne zaplače. Tebe ću jedina voleti zauvek jer više ne mogu da zamislim život bez nas.
 5. Ljubav nije samo reč, ljubav je nešto mnogo više. I nije tačno da se uvek isto čita i piše.
 6. Uzmi ljubavi hartiju, napiši na njoj najlepšu srca melodiju. Napiši zavete ljubavi naše, napiši da ti sve u životu sa mnom paše.
 7. Dižem ovu čašu za ljubav našu. Jer prazne su ulice, a puni su vozovi, čuvaj se moja bubice, pa dok nas smrt ne rastavi!
 8. Poklanjam ti ovu zvezdu, neka te seća na ljubav našu. Poklanjam ti svemir ceo i života svoga deo. Seti se uvek reči mojih, seti se dok ideš put snova svojih.
 9. Ne pakuj kofer, plašim se da ćeš jednoga dana otići sa kartom u jednom pravcu. Ne pakuj, plašim se, jer bez tebe više ne mogu.
 10. Ti si deo mojih snova. Moja san si na javi. Moja reka i kad je led okuje. Dođi, otopi led koji mi je zarobio srce. Otopi dušu što voleti može.
 11. Obećavam ti da više nikada neću leći u naš krevet sam. Bez tebe je noć duga, a ja se plašim mraka. Dođi mi što pre jer sve te čeka da se vratiš.
 12. Sve što sanjaš, sve što pamtiš, sve to čuvaj u srcu svom. Čuvaj i mene, tu me udomi, toplim me srcem grej. I uvek se smej.
 13. Zavolela sam te kad je počeo sneg da se topi sa krovova kuća. Bila su to mirna vremena. Par nežnih poljubaca. Hajde da vratimo vreme bez vremeplova. Hajde da uplovimo u onaj svet snova.
 14. Sećam se kada smo posmatrali zvezde kako padaju sa neba. Brojali smo ih, i svaka je nosila neku tajnu. Svaka je krila naše želje. Svakoj smo se molili da nas ništa ne rastavi.
 15. I večeras kada je pun mesec, dižem palac u vis, žmurim na jedno oko i tek onda vidim koliko je Mesec mali, i koliko si mi ti ustvari blizu.
 16. Gledam u nebo i posmatram zvezde. I znam da iako nisi, meni si blizu. I mrzim ove rastanke makar i na kratko. Pomišljam da se više nećeš vratiti.
 17. Dođi da spojimo kao nekada dlanove. Dođi da upletemo prste u jednu šaku. Dođi da promenimo planove. Dođi da sve ružne misli od mene odu.
 18. Kada si mi rekao da sam tvoj dragulj, pomislih da si i ti draguljar moj. Nasmejao si se iako si znao da to znači da si sve što volim.
 19. Moja pustinjska gazelo smeđih očiju. Moja srno u begu. Moja vilo. Ne bih ništa menjao za tvoja oka dva.
 20. Tebi pevam, tebe snevam, tebi se radujem i tebi darujem. Tebi, koja me večno čekaš. Tebi usamljenoj, u noćima dugim. Tebe jedina nikome ne dam.
 21. Dođi voli me. Dođi zapali me. Dođi da nadoknadimo sve izgubljene noći. Dođi da izgorimo jer naše vatre još tinjaju.
 22. Neka pričaju ljudi, neka kažu šta hoće. Ja samo tebe volim, samo tebe želim i samo za tebe se molim.
 23. Obećaj da nećeš nikada zaboraviti ovu noć kada sam postala tvoja. Obećaj da ćemo i za pola veka ovako zagrljeni sedeti, jer to je sve što mi treba.
 24. Nije te nikada bilo lako voleti. Nikada nisam odustao. I sada kada bih mogao da biram, opet bih tebe izabrao.
 25. Spakuj svoje stvari, napuni kofer ceo. Čekam te na ćošku gde se stranci ljube. Čekam te da pobegnemo iz ovoga grada. Pokloniću ti života deo. Dođi jer to nam je jedina nada.
 26. Volim kad mi kažeš ljubavi. Jer ljubav se samo jednom ima. Ovako se samo jednom voli. Volim te, ljubavi.
 27. Danas, sada, i zauvek obećavam, biću samo tvoj. Biti tvoj je meni najveći poklon. Hvala ti što si mi darovala život svoj.
 28. Poklanjam ti ovu ružu. Pusti je neka se osuši. Tek tada ćeš shvatiti kako moja duša za tobom vene. Vrati se da mi dušu zaliješ, bez tebe se suši kao i ta ruža.
 29. Podignimo noćas ove čaše i popijmo bocu crnog vina. Kažu da je u vinu istina. Priznajmo jedno drugom sve. Reci da me voliš, reci molim te.
 30. Želim da te ispratim i dočekam kad se vratiš umoran sa posla. Želim da te ljubim dok u meni snage ima. Hoću da te grlim u hladnim noćima.
 31. Veruj mi da je moja ljubav čista i iskrena. Veruj da te volim do poslednjeg daha svog. I nikada ne zaboravi da ćeš uvek biti neko moj.
 32. Da te nemam na ovom svetu, napravila bih te od plastelina. Anđele moj, hvala ti što postojiš. Nikada ne idi, jer sve ove noći bez tebe nemaju smisla.
 33. Ostani, želim da ti kažem nešto još. Ovaj dan jeste bio loš, ali ostani. Voli me kao što samo ti to umeš. I želi me, ti to najbolje znaš.
 34. Bez tvog poljupca mi je svaki dan kao noć. Bez zagrljaja se ne osećam živom. Bez života sa tobom svoj smisao ne vidim više.
 35. Želim da svake noći legnem i budim se kraj tebe. Da me zagrliš kad je teško. Kad voliš da pucaju kosti. Želim da ostarimo zajedno.
 36. Budi moja planeta, budi, da mogu kod tebe da pobegnem od svih briga i problema. Budi mi planeta, cvete moj, jer bez tebe više ne mogu.
 37. I noćas kada sklopiš svoje snene oči na mene pomisli makar na tren. Ja to radim svako veče jer tako je kad si slepo zaljubljen.
 38. Dođi da zajedno kuvamo naša omiljena jela, a ja da pomešam šećer i so. Dođi da stavimo i Vegetu u zapršku. Dođi jer život sa tobom je mnogo ukusniji.
 39. Hajde da izgužvamo čaršave i setimo se zbog čega sve ove godine trajemo. Hajde da se volimo, jer to najbolje radimo.
 40. I kada me svi zaborave, ti nemoj. Budi moja mirna luka. Ovaj brodolom bez tebe ne mogu podneti. Potrebna si mi luko da se sklonim od oluje.

 

 

 

No Responses

Leave a Reply