Oprostajno pismo za voljenu osobu

Dešava se da jednostavno ne nalazimo zajednički jezik i naš odnos je osuđen na propast. Retko su strane saglasne i zajedno donesu odluku da je ipak najbolje rastati se jer ta veza donosi više štete nego koristi. U velikom broju slučajeva jedan od partnera je povređen. Složićemo se da to i nije idealna situacija, ali kada već dođe do toga, treba gledati kako olakšati sebi. Knedla u grlu nas steže, ne bi li sprečila suzama da iz oka kanu i nakvase hartiju koju ćemo, i ako je pocepamo, u grudima nositi kao ranu dobijenu u ratu.

Oprostajna pisma za voljenu osobu:

 

 1. Tebi, koji si me ostavio, tebi, koji si me povredio. Pišem ti ove reči i neka te zaboli svaka kao mene što je. Možda pronađem čoveka koji će me čuvati bolje nego ti, ali šta to vredi kada ga nikada neću ovako ludo voleti?
 2. Odlazim sad, puštam te vetru u zaborav da te odnese. Puštam te a htela sam da ti budem sve. Zašto si nam ovo učinio? Zašto si sve uništio? Odlazim, a ti mi obećaj da ću za tebe uvek biti nešto najlepše što ti se desilo u životu.
 3. Neko je srećniji, neko i pametniji. Nekada si mi bio sve a sada budi srećan sa njom. Neka te ona nasmeje kao ja nekada. Neka je, puštam te. Zbogom, ne zaboravi me.
 4. A ti si izabrala njega. Otišla si ostavljajući za sobom ranu koja ne zarasta. Svakoga dana sve više me boli što te nemam. Boliš me ružo moja. Boliš, evo je godina kako ne prolaziš.
 5. Moje odaje su sada puste. Ne miriše mi više soba na tebe cvete moj prolećni. I znam da sam kriv što više nemam te. Budi sada srećna, a ja ću, kako umem i znam, preživeti ovaj život bez tebe.
 6. Ne znam ti ja, dušo moja, zlo da pomislim. Ne znam zlo da ti nanesem. A ranila si me i to ti opraštam. Sve bih dao da si moja. U mom srcu, znaj, bićeš moj stari san, nedosanjan.
 7. Ništa kao srce, tako dobro ne pamti. U mome srcu si. Tu te čuvam i nikome na tebe ne dam. Tu si na sigurnom. Budi srećan kraj nje, želim ti sve najlepše, i ne zaboravi me.
 8. Odavde, pa do neba, i sve tako redom. Toliko mi nedostaješ. Fale mi naši dani. Fale mi i noći u kojima si bila moja sultanija. Odlazim sultanijo, vlasnice srca mog. Ostavljam te sultanijo, falićeš mi.
 9. Sva tvoja obećanja, sva moja radovanja, sve je nestalo. Kako si nas tako lako preboleo? Zar ti ništa ova ljubav nije značila? Zar ti je ona bila od nas važnija? Idem, jer ti si tako odlučio. Ne ljutim se na tebe. Srcu se ne može narediti.
 10. Kako ću sada da ostarim sam, a sa tobom sam stariti hteo? Kako sada, kada si tako daleko? Jednom si obećala da ćeš mi biti sve, a sada vidim da ljubav nekada nije dovoljna. Idi, putuj moja vilo. Nestani pre nego što otvorim oči.
 11. Kada je tvoje srce kamen postalo? Toliko te mrzim a i ludim za tobom u isto vreme. Znam da nikada nećeš biti moja. Samo tebe sam celog života hteo. Odustajem, nesuđena moja. Odlazim put vodama sudbine.
 12. Kažu da kad nešto ne možeš imati, baš to želiš najviše. Obećali su mi te još kada sam dečak bio. Obećali mi te, ali ti drugoga zavolela. Neću više pokušavati. Potajno ću o tebi snevati i maštati. Budi srećna, želim ti to.
 13. Sada kada nas više nema, seti se one noći kada sam ti rekla DA. Toliko si bio uplašen iako si znao da te volim najviše. Gde je sada ta ljubav? Nestali smo pre nego počeli. Kraj pre početka. Nije nam bilo suđeno. Neka sada svako svojim putem krene.
 14. Nemoj me sada cimati kada pokušavam da se sredim. Godinama pokušavam da nastavim život dalje. Ne diraj me sad jer bez tebe su noći hladne i duge. Ne diraj me sad, ne vraćaj se i ne ruši mi snove.
 15. Sada samo zatvori oči. Vrati film unazad. Ti i ja na kroju višespratnice. Nebo je bilo puno zvezda. Jeza ti obuzima telo, znam. I ja to osećam. Molim te, na naš datum odvoji par minuta i priseti se te noći. A sada odlazim.
 16. Znaj da svake noći kada legnem kraj nje, na tebe pomislim. Svaka noć sa njom je mučna. Još te volim i ona to oseća. Neću te više zvati. Vreme je da zaboravimo. Ostani mi tako mlada i luda. Takvu sam te voleo, tajno moja nedošaptana.
 17. Tek sada shvatam da me nikada nisi volela. Voleo sam samo ja. Bio sam spreman voleti za oboje ali nisi mi dozvolila. Otišla si njemu. Neka te on usreći kad ja nisam umeo.
 18. Žao mi je što nikada nisi bila svesna koliko sam te voleo. Kriv sam, znam, nikada ti to nisam pokazivao kako si želela. Ali voleo sam te. I sada te volim. Šta da ti poželim osim da nađeš čoveka koji će te voleti kako si oduvek želela.
 19. Iako mi srce više nije celo, i dalje te ludo voli. Tebi moja ljubav više nije potrebna. Ali ako poželiš da mi se vratiš, čekam te, znaj. U srcu čuvam posebno mesto za tebe. Tu si samo moj.
 20. Kažu da je vreme najbolji lek. Daj mi vremena da te prebolim i zaboravim ovu ljubav propalu. Odlazim, preteško je ovo za moja mala leđa. Nas dvoje više nikada.
 21. Ako ikada poželiš da se vratiš, ako ikada osetiš da ti nedostajem, dođi. Sada te puštam njoj. Pa zar nisi samo njenu ljubav hteo? Moja ti nije bila dovoljna.
 22. Majska ružo, imaj milosti, ne otežavaj mi rastanak. Idi, ostavi me samog jer boli me. Još te volim, još si mi sve. Ne osvrći se da me vidiš ranjenog, kako mi srce krvari.
 23. Ne želim više ni imena da ti se sećam. Drugima si bila sve što meni nikada nisi htela. I kada te zamislim kraj sebe od sreće bih u dalj skočio. Ali iluzija brzo nestane, i bes je jedino što prema tebi osećam. Sada likuj, uživaj, neka te drugi vole jer si moju ljubav davno odbacila.
 24. Sve je počelo iz šale. Par rečenica je bilo dovoljno da osetim iskru u svom srcu. Svidela si mi se, prokletnice. Voleo sam način na koji me gledaš. Dopala si mi se, a nikada ti to nisam priznao. I zabolelo me je kada sam te video sa njim. Koliko god poricala da među vama nema ničega, ne verujem ti. Odlazi, ne želim više glas da ti čujem.
 25. Dozvolio sam da mi se približi žena kao ti. Svoj povređeni muški ponos ti nikada neću oprostiti. Žena kao ti, ti nevernice, i ja ovoliki čovek, povređen. Uništila si me. Nikada ti više neću dozvoliti da me zaboliš. Gubi se!
 26. Jedno sam tebe u životu voleo. Jedino sam tebe želeo. A ti žena kao žena, nisi to umela da ceniš. Srećan sam sada kraj nje, mada mi i dalje tvoje ime sa dlana čitaju. Srećan sam i ne zovi me više. Umorila se duša. Dozvoli da te prebolim.
 27. I kada za 10 godina prođem pored tebe, želim na licu da ti vidim samo osmeh. Bilo je lepo dok je trajalo. Sve što počne jednom se mora završiti. Znaj da sam u tvom naručju uvek bila srećna žena.
 28. Nema potrebe da okrećeš glavu kada kraj tebe prođem. Nema potrebe da budeš ljut na mene. Nisam imala ništa sa njim. Ne mrzi me, uvek sam ti bila verna. Iako mi sad ne veruješ, jednog dana ćeš shvatiti. Biće ti krivo što si me ovako ostavio na pola puta. Mogli smo trajati.
 29. Ako me tražiš, sakrivena sam ispod tvoje zadnje želje. I ne moraš mi nikada priznati, osećam da i ti osećaš. Osećam ti prisustvo. A sada, srećan budi. Probaj sve. Pa se čujemo kroz nekoliko godina da nastavimo tamo gde ni prošla dva puta nismo imali snage tačku da stavimo.
 30. Videla sam te. Grlio si je. Znam da je ne voliš. Znam da mi se samo svetiš. Želiš da me povrediš, da me boli kao tebe kada si me video sa njim. Boli me što može da ti da sve što ja nisam. Uspeo si, jer boli, jako boli što je sada ona tvoja draga. Sada odlazi i ostavi me u suzama da te zaboravim.
 31. Plakaću. Toliko mi sve fali. Vrati mi vreme. Vrati staru mene. Vrati mi srce, pa idi. Nastavi svoj život, neću te dirati.
 32. Uvek si draga bila ponosna i nasmejana. Tako si vešto glumila da te moj pogled ne opija. I dok su nas drugi gledali dok smo se gledali, i dok smo ljubav vodili. Lepotice moja, srećno ti sada sa njim. Od tebe ozdravljam.
 33. Kada smo dolazili u ovaj ogroman grad plakala sam a ti si me tešio govoreći da si tu, da ne brinem, jer zaboga, još nisi umro. Sada nas sa neba gledaš. Od kada si otišao, ni mene više nema. U meni zauvek živiš. Volim te, zauvek tvoja.
 34. Sada grlim jastuk kao što sam tebe nekada. I ćutim. Bol mi prožima telo. Bez tebe sam sada kao grane drveta u jesen. Bez lišća, a vetar duva. Sav moj bol ponesi sa sobom. Ostavi me, samo da te prebolim.
 35. Skupi svoje stvari, u kofere, torbe i odlazi iz mog života. Sve šanse koje sam ti dala si prokockao. I ne spominji mi ljubav. Nikada ti nisi voleo. Sve je bila obmana laž. Nestani.
 36. Nije me majka rodila da budem druga. Vredim mnogo više. Nikada više me nećeš ovako poniziti. Neka ti na savest ide sva moja bol. Nikada ti neću biti druga! Zbogom, zapitaj se.
 37. I mogu samo da ti poželim da te nikada ne voli kao ja. Jer mnogo ljubavi ti je uvek smetalo. Moja te je ljubav gušila. Neka te voli upola manje, a boli duplo više. Jedino tako ćeš biti zauvek njen. Neka uči na greškama mojim. Ja sada idem, tebi želim sreću sa njom.
 38. Izvini, oprosti mi. Moje nebo, moja zemljo. Moja istino, grešan sam ti, znam. Zavela me je, na greh navela me je. Uništio sam sve. Javi se, znaš moj broj. Znaš sobu u kojoj ću uvek biti samo tvoj.
 39. Uvek si bila divlja duša. Tražila si čuda. O moja mlada, moja luda. Ljubav ti nije bila najvažnija. Otišla si za stvarima lošim. Neće te draga njegov novac voleti. On će te boleti. Shvatićeš, još si mlada. Čekaću te moja luda, vratićeš se znam. Osećam to.
 40. Jednom, kada se vratiš u naš mali kraj, bićemo prošlost. Nestaće sve osim moje ljubavi. Ja ću te i u drugom životu voleti. Putuj moja letnja draga. Ne brini za mene. Čuvaću nas u sećanju. Uspomena ne bledi.

Leave a Reply